Herfstrit Jan/Henri op 14 okt 2018

Mooi hoor. Fris maar al zonnig op weg. Het zou zo maar 25 graden kunnen worden vandaag.
Voor 11.00u bij Jan en zo ongeveer om 12.00 op de solex. Caro nog gauw ff een bakkie en we gaan op weg met 18 man (vrouw)! 

Net Wilp Achterhoek voorbij en in Duistervoorde moet er even een solex gewisseld worden. De groep vond dat ze bij de Martinushof ff zouden wachten op de nablijvers, helaas was dit net buiten de route. Na contact met de achterblijvers bleken die zich al aan de andere kant van Twello te bevinden.... 
Op weg naar de achterblijvers die inmiddels kwartiermakers waren geworden......

Zo voor de oprit van de spoorbrug waren we weer herenigt... dachten we. Helaas reed een enkeling zich los van de groep, maar die werden ook weer teruggevonden. Verder maar weer.

De spoorbrilug over en zonde problemen  enkele kilometers gereden in het zonnetje.
Bij de kozakkenweg even pech. Even sleutelen en door. Rondje Diepenveen en naar de Eikelhof. Weer sleutelen.... kom op dan, over een kilometer is de geplande stop.

Via het Spijkerbosch naar de Dingshofweg naar de boerderij. Een schrobbeler of een koffie... of allebei. Even tid voor sleutelen iets met doorblazen. Let op het kogeltje! De dames lekker in het zonnetje, genieten!

Verlaat maar gelouterd weer op de solex. Stukkie route afgestoken (ommetje via de Boerhaar laten liggn i.v.m. de tijd) en door naar Wesepe.

Een sympathieke Bas Jansen liet zijn carrosseriebedrijf zien, zeer de moeite waard. We nuttigden hier ook een onverwacht lekker bakkie soep! Mans sloot hier aan, Harrie had genoeg van zijn rolletje en zo werd er gewisseld van voertuig. Rina voelde zich weer thuis in Wesepe.... maar rond half vijf was het hoog tijd om weer richting Teuge te gaan.

Na enige omzwervingen via het Deventer Ziekenhuis en door de ruigste buurt van Deventer, weer de Ijsselbrug over naar de Steenenkamer. Carolien leidde ons door de krochten van de Steenenkamer en aan de andere kant van de dijk doken we het landgoed in waar geen weg op de kaart stond. Via enkele nieuwe fietspaden naar de meer reguliere wegen verder op weg naar boerJan. Op het fietspad achterlangs 'de Engelenburg' bleken alle vliegjes van heel Teuge zich verzameld te hebben, we zagen letterlijk zwart van de vliegjes! Nog een kilometertje en dan een rond 17.30 een koude versnapering. Om 18.30 een broodje bal of warm vlees of rookworst,  met dan aan Jackeline en Ans!

Er werd nog een uurtje nagepraat en we besloten.om het volgend jaar wegens groot succes te herhalen.
En.... gelukkig hebben we de foto's nog!

Elfstedentocht op de solex 7 en 8 mei 2016

Zoals twee jaar terug op de jaarvergadering al geopperd werd, we kunnen de elfstedentocht op de solex ook wel zelf organiseren, maar dan in twee dagen. Bijna iedereen vond dat deze rit op één dag rijden wat te veel van het goede. Op de afgelopen jaarvergadering spijkers met koppen geslagen: We gaan op 7 en 8 mei 2016 de elfstedentocht rijden: vrijdags naar de camping en een testrit, dan op za/zo aan de bak!

Lees meer: Elfstedentocht

Toertocht Radstaake 2015

Op zondag 3 mei was het weer zover.  Harry Diks had weer een uitnodiging ontvangen voor de Solexrijders van Teuge. 
Willy Dijkhof en zijn Sonja hadden vier gezellige en enthousiaste gastrijders uitgenodigd.

Harry zelf was natuurlijk ook van de partij (had nog wel last van z’n ogen (?). De animo van de solexclub was minimaal, wellicht omdat er slecht weer was voorspeld? Wat een watjes! Maar we waren dan toch nog met 6 man/vrouw.

Lees meer: Radstaake 2015

Bokbierrit 2015

Op zondag 11 oktober was er weer de jaarlijkse Bokbierdag in Zutphen. Een zestal enthousiaste solexrijders verzamelden zich om 10.30 in de warme keuken aan de Holthoevensestraat om zich daar onder het genot van een kopje koffie en een koek voor te bereiden op de rit.

Het zou deze dag maximaal 10 graden worden, maar de gevoelstemperatuur lag behoorlijk lager. Daarom de leren jas thuisgelaten en met een dikke jas en klompen om ca 11.00 op weg naar het ‘Dommerholtse veer’ in Wilp voor de oversteek naar Gorssel.

Lees meer: Bokbierrit 2015

65 jaar Solex NL in Oosterbeek

Op 18 en 19 mei 2013 zijn we naar Oosterbeek geweest.
Hier heeft TV Gelderland een filmpimpressie van gemaakt die je hieronder kunt zien.

Het verhaal:
Op 18 mei gingen we voor twee dagen naar het groots opgezette Solexevenement in Oosterbeek, de solex bestond 65 jaar in Nederland. Om 07.30 verzamelen bij Willem Hulleman en net voor achten de brommer op en op weg........

Lees meer: 65 jaar Solex NL verhaal en filmpje