Toertocht Radstaake 2015

Op zondag 3 mei was het weer zover.  Harry Diks had weer een uitnodiging ontvangen voor de Solexrijders van Teuge. 
Willy Dijkhof en zijn Sonja hadden vier gezellige en enthousiaste gastrijders uitgenodigd.

Harry zelf was natuurlijk ook van de partij (had nog wel last van z’n ogen (?). De animo van de solexclub was minimaal, wellicht omdat er slecht weer was voorspeld? Wat een watjes! Maar we waren dan toch nog met 6 man/vrouw.

Om 10.30 uur een bakkie koffie en om ruim 11.00 vertek. Na 200m moesten we links af richting Ijssel, je zag enkele brommers al terugkomen, ze waren gelijk al verkeerd gereden…… Het is daar met recht een ooievaarsgebied, er zit ook nog een voormalig ooievaarsstation in de buurt. Onderweg werd een akker omgeploegd, ik telde er meer dan 25 ooievaars op het land!

Met een prettig zonnetje (warm!) onderweg, een erg mooie landelijke rit via Vierakker, Wichmond, Vorden, Almen en Warnsveld terug naar Radstaake. Tot 14.00 een strak blauwe hemel, daarna betrok het wat. Om 15.00 uur een kleine regenbui, maar een half uur later kwamen we zelfs droog weer aan!

Beetje jammer dat de solex van Willy er mee ophield. Het pompje eraf en schoonmaken heeft een paar kilometer geholpen maar het was prut. Bij de pauze in schnitzelcafé  ’t Ooievaarsnest in Warnsveld hadden we genoeg van het duwen en werd Willy netjes afgevoerd door de bezemwagen.

Paar borreltjes bij Radstaake en eentje met de jas aan bij Willy en daarna netjes door Paco thuis afgeleverd. Het was geslaagd, volgend jaar ga ik zeker weer, noteer alvast zondag 1 mei 2016!