Dijkerhoekfeest 2012

Nat en pech, maar gezellig.

Op 24 juni ging de tocht voor de tweede maal naar Dijkerhoek. De rit werd georganiseerd door Henk, Willem en André. Op zaterdag had ik toch stiekum een telefoontje verwacht dat de weersvoorspelling te slecht was en dat het daarom ‘helaas’ niet door zou gaan. Niks is minder waar, dus op zondag om even voor 09.30 op de Solex gestapt.

Op weg naar Henk, hield ut ding van Ans na 500 meter er al mee op. En we zijn nog niet eens begonnen met de tocht zelf. Dus de andere 500 meter maar duwen tot bij Henk thuus. Daar waren we de eersten. De meesten wachtten misschien nog even op droog weer, maar daar blijkt geen wachten op en na een minuut of 10 druppelden (duh) de eersten binnen. Peter had ook weer een uitnodiging gekregen en een goede leasemaatschappij gevonden en was ook weer van de partij.
He-j noe al een solex ukoch of nie?
Met de solex van Ans niks aan de hand, het blijkt dat met dit sh*tweer  de chokehandel toch wat anders moet staan….

Na een lekker bakkie koffie en het bekende krentenbrood gaan we gewoon op pad, regen of geen regen, Boh Foi Toch wacht op ons!
Na nog geen 500 meter…. sleutelen aan ut ding van Henk, maar dat kwam niet meer goed. Gelukkig had Henk nog een solex van moeders thuis staan, dus even onder begeleiding van Willem de andere solex gehaald. Hoewel dat ´even´ wel wat lang duurde.

Op pad maar weer! Dat duurde zo´n 500 meter en weer pech, typisch Carolien.
Gelukkig waren we in de buurt van medeleden Harry en Astrid, die deze keer niet meereden. Gauw de solex omgewisseld en we gaan weer op pad, nog steeds vergezeld van een miezerige regen, of net-niet-droog. Zo terugdenkend deden we over de eerste twee kilometers toch een uurtje….. ofzo.

De route was mooi, vooral het stuk Voorst - Zutphen, over dijkjes en paadjes, genietend van ´vlak langs  de Ijssel´, ooievaars en al het landelijke. Er was iemand die biologieles trachtte te geven over ooievaars en kikkers, maar vond geen gewillig oor.
Af en toe een eigenwijze solex waarvan het benzineslangetje losschoot en een rijder die steeds benzine druppelde, waarschijnlijk om de achterblijvers de weg te wijzen. Maar verder geen rare pech meer gehad.
Paco begon de regen als ´gewoon´ te ervaren, ik ben voor de zekerheid maar een beetje uit z’n buurt gebleven. Zo in de buurt van Zutphen hield het op met zachtjes regenen en werden de druppels groter. We besloten om op het station Zutphen een stop te houden. Plas-, rook- en lunchpauze zeg maar, hier en daar een bandje opgepompt, tankje gevuld, maagje gevuld. Of samen naar de WC en een bakkie koffie. We werden soms wel wat vreemd aangekeken, maar ik zou eigenlijk niet weten waarom. Iemand riep nog ‘Hallo Antiek!” toen die er een in een leren jas zag lopen. Kiek moar uut, buuten stoat er nog twaalf!

In Joppe bij restaurant de Zevensprong (op de splitsing van zes wegen en een sprong naar binnen :-) waren we welkom voor een bakkie, wat glazen bier en een verdwaald wijntje. De jassen over de lege tafels gedrapeerd en er werd voor ons een stamtafeltje gebouwd.  De kleine lunchkaart hebben we afgeslagen, maar André wel gedwongen om een aantal porties bitterballen te bestellen, lekker hoor!
De secretaris van de club - hoewel zelf ook niet voor een kleintje vervaart - begon al te dreigen met royeren van leden, maar ja, dan hou je maar een paar leden over…….

Henk was duidelijk: Om 13.45 der weer an! De jassen waren soepel van de regen, maar wel enige kilo´s zwaarder. Niet zeuren, de laatste etappe in de regen. Na een stug uurtje tuffen zijn we in Dijkerhoek. Rondje feestterrein en aan de achterzijde van de tent een hartelijke begroeting van Mister Keuper zelf! Drie solexen bij Henk op de aanhanger en de rest in rondom aan de ketting gelegd in afwachting van Boer Jan met zijn aanhanger. Eerst maar even bier.
Mooi systeem, aan beide zijden van de tent een band, als de ene pauze hield, speelde de andere. Al gauw verhuisden we naar de andere kant van de tent waar Boh Foi Toch zo zou gaan spelen.
Boer Jan werd gesignaleerd en de solexen werden in de aanhanger gezet. Weer een zorg minder.

In de tent was het supergezellig, hier en daar wat extra familie en andere bekenden. Een rolstoel werd versierd, bij Willie werden meerdere tattoos gezet, maar hij mocht zelf ook een borstje tatoeëren.  Regelmatig, tot vaak naar de toiletwagen, wat ruimte maken. Natuurlijk werd het ´s middags droog, zonnig zelfs!
Na afloop van dit mooie evenement, toen Boh Foi Toch was uitgespeeld, werden we door Carolien naar de achterkant van de tent gedirigeerd: groepsfoto! Blijken we – na een stief kwartiertje wachten, want Keuper moest zich nog even omkleden – samen met Boh Foi Toch op de foto te gaan. Een ware belevenis!

Daarna met de taxi terug naar Teuge. Nog even de solexen uit de aanhanger en de jassen, ja waar is mijn leren jas, maat ´groot´. Niet iedereen zag het helemaal helder meer?
Van regen geen last meer, we blijken gewoon in het zonnetje te kunnen BBQ´n.
Broodje hamburger, broodje worst, borrelnootjes, drankje bij, voor ieder wat wils.
Nog even noaproaten. In de blikjes cola zat toch wel erg veel ijs in. Eén grote ijsklont eigenlijk, maar dat werd prima opgelost. Willie wilde de halve partytent kopen, maar dat ging mooi niet door.

Zo halverwege de avond was het mooi geweest. Jas an en op huus an.
André, Willem en Henk, zeer bedankt. Het was erg goed voor elkaar, je hoort mij niet zeuren over het weer (behalve: wanneer gaan we weer). Volgend jaar weer naar Dijkerhoek dus!