Bokbierrit 2015

Op zondag 11 oktober was er weer de jaarlijkse Bokbierdag in Zutphen. Een zestal enthousiaste solexrijders verzamelden zich om 10.30 in de warme keuken aan de Holthoevensestraat om zich daar onder het genot van een kopje koffie en een koek voor te bereiden op de rit.

Het zou deze dag maximaal 10 graden worden, maar de gevoelstemperatuur lag behoorlijk lager. Daarom de leren jas thuisgelaten en met een dikke jas en klompen om ca 11.00 op weg naar het ‘Dommerholtse veer’ in Wilp voor de oversteek naar Gorssel.

Dat duurde nogal want de solex van WillemT pruttelde en stopte er mee.  Sproeier doorblazen en weer verder. Daarna Henk ook een verstopte sproeier…. dachten we. Hoewel hij smorgens de tank had volgegooid, bleek deze leeg te zijn….. we zijn er nog niet achter waar de benzine gebleven is, in elk geval niet in de schuur van Henk. De solex van Willem had er alweer geen zijn in, de sproeier nog maar eens doorblazen en verder op weg.

In Gorssel maar even koffiedrinken, op advies van Willem naar ‘de Hoek’. Beetje opwarmen en paar bakkies pleur of chocolademelk. Lekker warm.

Het plan was natuurlijk om niet rechtstreeks naar Zutphen te snorren, maar via een omweg van ruim 50 km lekker naar Zutphen te toeren. We zijn niet voor niets een solex(toer)club!
Er was een route over vele kleine weggetjes samengesteld over vele onbekende wegen via Joppe, de zevensprong richting Harfsen en Laren, door Almen naar Zutphen. Het bleek ook nog een zonnige dag te worden, wat deze dag zowaar aangenaam maakte.

Even na 14.00 kwamen we aan in Zutphen en toen even zoeken naar een plekkie. Dus kriskras Zutphen doorkruisen en al gauw vonden we een stekkie. Solexen parkeren en op slot, tijd voor een biertje! Toch maar even de kroeg in beetje opwarmen weer. En een biertje natuurlijk!
Je biertje had je zo. Toiletteren was een ander verhaal. Er stond een behoorlijke rij…. dames in de kroeg, de heren moesten naar buiten voor een plaszuil. Henk had buiten al een 10-ritten kaart gekocht …… ook goed.

Vervolgens de solex weer op en over de oude brug via de Ijssel richting Empe. Uhhh, effe een stop bij Radstaake. Altijd gezellig, paar neutjes en een sigaret (of sigaartje).  André had trek en trakteerde op een balletje; lekker hoor. Daarna terug naar de Holthoevensestraat om wat na te praten en alweer beetje op te warmen. Omdat het de laatste rit van dit jaar is sluiten we af met een broodje bal of kroket onder het genot van enkele drankjes.
Het was een frisse, stralende dag met een hele mooie route. Dik de moeite waard!!